Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola rolt Moto X Android 5.1 update uit

Nieuws Motorola rolt Moto X Android 5.1 update uit
Door ,

Motorola is begonnen met de uitrol van de Android 5.1 update voor de eerste Moto X. Daarmee slaat de smartphone de Android 5.0 Lollipop update over en gaat het toestel direct naar de nieuwste versie.

De eerste Motorola Moto X loopt nu nog op Android 4.4 KitKat maar voor gebruikers van de smartphone uit 2013 is er goed nieuws. Motorola is begonnen met de uitrol van een update naar Android 5.1. De update zou nu beschikbaar zijn in Brazilië en is vermoedelijk binnen enkele weken beschikbaar in de rest van de wereld. De Nederlandse Moto X update volgt vermoedelijk snel.

Nieuw in Android 5.1 Lollipop

Na het installeren van de update is de Moto X voorzien van de nieuwste versie van Android, 5.1 Lollipop. Daarmee wordt Android voorzien van een nieuwe look, door Google 'Material Design' genoemd. Die heeft meer frisse kleuren en platte vlakken. Ook kunnen er nu notificaties getoond worden op het lockscreen, en er zijn 'heads-up notificaties' die in beeld verschijnen bovenop je bestaande app als er een berichtje binnenkomt.

Extra features van Motorola

Daarnaast worden gelijk een aantal features van Motorola aangepast en bijgewerkt. Zo zijn in Moto Assist nu onder andere Moto Smart Screen, Moto Voice en Moto Shares toegevoegd. Ook is Moto Screen vernieuwd. Daarmee kun je notificaties bekijken op het scherm terwijl je toestel op stand-by sta. Een kleine processor en deel van het scherm worden aangezet om je informatie te tonen, zodat je op een energiezuinige wijze up-to-date blijft. Een complete (Portugese) changelog is te vinden op Motorola's site.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden