Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z4 stilletjes onthuld

Door ,

Sony heeft zonder veel bombarie de Xperia Z4 aangekondigd in Japan. Het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant lijkt erg sterk op zijn voorganger, de Xperia Z3.

Na veel speculatie en geruchten heeft Sony vannacht de Xperia Z4 eindelijk officieel onthuld. Het toestel werd relatief stilletjes gepresenteerd in Sony's thuisland, Japan. Het is dan ook nog onbekend of en wanneer de Xperia Z4 naar Nederland komt. Eerdere toestellen uit de Xperia Z-serie zijn hier wel altijd dus de kans op een release hier is groot.

Qua design lijkt de Xperia Z4 sterk op zijn voorganger, met slechts enkele kleine aanpassingen ten opzichte van de Z3. Zo heeft de Xperia Z4 wederom een stof- en waterdichte metalen behuizing, met een platte achterkant. Het toestel is 0,4 millimeter dunner, met een dikte van 6,9 millimeter. De accu is daardoor wel met 170 mAh gekrompen voor een totale capaciteit van 2930 mAh.

Sony Xperia Z4

Xperia Z4 specificaties

Het schermformaat is ongewijzigd gebleven: 5,2 inch. Ook kiest Sony wederom voor een Full HD-resolutie van 1080x1920 pixels, terwijl sommige concurrenten al voor QHD kiezen. Ook de camera achterop, een 20,7-megapixelcamera met Exmor RS-sensor, is niet veranderd. Wel is er een 'Cooking Mode' aan de camera-app toegevoegd waarmee je mooiere foto's van je eten kunt maken. Voorop zit nu een betere 5-megapixelcamera voor selfies.

De Xperia Z4 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 810, een van de krachtigste processoren van het moment. Deze 2 GHz processor heeft 8 cores en ondersteunt 64-bit. Ook is er 3 GB werkgeheugen aanwezig, 32 GB opslagruimte, en plek voor een microSD-kaart. Het toestel loopt op Android 5.0 Lollipop met de nieuwste versie van Sony's eigen UI.

Sony Xperia Z4

Xperia Z4 releasedatum

In Japan is de Xperia Z4 vanaf deze zomer te koop, met een nog onbekende adviesprijs. Een Nederlandse releasedatum is nog onbekend maar zal vermoedelijk ook ergens rond deze zomer zijn. Eerdere Sony-vlaggenschepen hadden een adviesprijs van zo'n 600 tot 700 euro en de Z4 zal daar vermoedelijk in de buurt zitten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden