Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe WhatsApp update introduceert Material Design look

Door ,

WhatsApp krijgt een nieuw design mee. De Android-versie van de populaire berichtenapp heeft vanaf deze week een uiterlijk dat gebaseerd is op Google's 'Material Design'-stijl.

De update voor WhatsApp downloaden kan nog niet via de Google Play Store. In plaats daarvan moet je het installatiebestand (de .apk) downloaden via de site van WhatsApp. Het bestand is zo'n 20 MB groot en werkt op zowat alle Android-smartphones. Vermoedelijk zal de update binnen enkele dagen tot weken ook in de Play Store te vinden zijn. Of er ook een update voor de iPhone-versie van WhatsApp in de maak is is onbekend.

Na het installeren van de update heeft WhatsApp eindelijk een frisse nieuwe look. De kleuren van de menu's zijn bijgewerkt, de tekstballonnetjes met berichten erin zijn aangepast, en er zijn hippe nieuwe icoontjes voor het doorsturen van foto's, video's en andere media. 

WhatsApp update design WhatsApp update design

Met de update werkt WhatsApp voor het eerst in jaren in het design van de applicatie bij. De ontzettend populaire berichtendienst heeft meer dan 9 miljoen gebruikers in Nederland en werd vorig jaar voor zo'n 20 miljard dollar verkocht aan Facebook. Aan de look van de app is echter maar weinig veranderd sinds die prijzige overname. 

(screenshots via Androidworld)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden