Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Sense Home update ook voor HTC One M8, One Mini 2 en anderen

Door ,

Een update voor HTC's eigen launcher in de Play Store brengt HTC One M9 features naar oudere smartphones. Zo profiteer je ook met de HTC One M8 en de HTC One Mini 2 van het nieuwe One M9 startscherm.

HTC BlinkFeed Launcher is in de Google Play Store hernoemd naar HTC Sense Home, en is gelijk van een nieuw likje verf voorzien. De 'launcher' is een stuk software die de look van je startscherm en verschillende andere delen van je smartphone bepaalt. Veel andere fabrikanten integreren hun launcher diep in de interne software van een smartphone, waardoor het lastiger is hem van updates te voorzien. Doordat HTC de software in de Google Play Store aanbiedt is het een stuk makkelijker om updates uit te brengen.

Beschikbaarheid

En daar maakt HTC dan ook gretig gebruik van, want de nieuwe HTC Sense Home launcher biedt een flink aantal verbeteringen, aanpassingen en nieuwe features. De app werkt op vrijwel alle recente HTC-smartphones. Heb je een HTC One M8, One M7, One Mini 2, Desire 820 of andere HTC-smartphone dan kun je de nieuwe software zelf downloaden in de Google Play Store.

HTC Sense Home HTC Sense Home

Na het installeren van de update beschik je over dezelfde launcher als op de nieuwe HTC One M9. Op je startscherm staat nu een speciale widget met veelgebruikte apps die zich aanpast op basis van je locatie: thuis, werk of onderweg. Op het werk zie je dan bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive, onderweg staat Spotify in beeld, terwijl je thuis wellicht Chromecast of leuke games ziet.

HTC Themes

Daarnaast kun je de look van je HTC-software nu customizen met themes. Via de meegeleverde theme-applicatie kun je kiezen uit verschillende kleuren en stijlen voor achtergronden, icoontjes en geluiden. Ook kun je zelf een thema samenstellen op basis van je foto's.

HTC Sense Home HTC Sense Home

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden