Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto G 4G, X en E uit 2013 krijgen Android 5.1 update

Door ,

De eerste versies van de Motorola Moto X, Moto E en Moto G 4G lopen nog op Android 4.4 KitKat en wachten al een tijdje op een update naar Lollipop. De fabrikant laat nu weten dat de toestellen Android 5.0 overslaan en direct naar 5.1 bijgewerkt worden.

Alle Motorola-smartphones uit 2013 die nog op Android 4.4 KitKat lopen slaan 5.0 Lollipop over en worden direct bijgewerkt naar 5.1 Lollipop, zo laat Motorola-topman David Schuster weten op Google+. De fabrikant was beide updates aan het testen op zijn oudere toestellen, en heeft nu besloten 5.0 maar over te slaan. Android 5.1 zou zoveel belangrijke verbeteringen hebben dat het niet de moeite waard is eerst 5.0 uit te rollen.

Het gaat om updates voor de eerste Motorola Moto X, de Motorola Moto E, en de Motorola Moto G 4G. De gewone eerste Moto G kreeg al eerder een update naar Android 5.0, en ook de nieuwere modellen van de fabrikant zijn al bijgewerkt naar Lollipop. Vermoedelijk krijgen deze nieuwere toestellen ook nog een update naar Android 5.1.

Motorola Moto G 2014

Releasedatum updates

Schuster geeft geen details over wanneer de Android 5.1 updates precies zouden moeten verschijnen. Aangezien Android 5.1 pas sinds maart beschikbaar is voor ontwikkelaars, kan het nog wel enkele weken duren voordat de updates klaar zijn om uitgerold te worden. Bij de introductie van Android 5.0 duurde het een kleine twee maanden voor de eerste update van Motorola verscheen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden