Vergelijk 3.031.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A3, A5, A7 Android 5.0 update in ontwikkeling

Door ,

De Samsung Galaxy A-serie krijgt een update naar Android 5.0 Lollipop, zo melden betrouwbare bronnen. Het nieuwere Android 5.1 Lollipop zou nog voor geen enkel Samsung-toestel in de planning staan.

De Samsung Galaxy A7, Galaxy A5 en Galaxy A3 zullen binnenkort een update naar Android 5.0 Lollipop krijgen, zo meldt SamMobile. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare site is de update sinds kort in ontwikkeling bij Samsung. De drie toestellen zijn sinds begin dit jaar in Nederland te koop, maar werden nog gelanceerd met Android 4.4 KitKat.

Releasedatum Android 5.0 update

Wanneer de updates precies verschijnen in Nederland is nog onbekend. Als de nieuwe software pas net in ontwikkeling is kan het zo zijn dat we nog wel een paar weken tot maanden moeten wachten. Android 5.0 introduceert onder andere een nieuwe look voor Android. Deze wordt door Google 'Material Design' genoemd, en biedt meer frisse kleuren en platte vlakken. Ook worden er nu notificaties getoond op het lockscreen en zijn er andere kleine verbeteringen doorgevoerd.

Android 5.0 Lollipop

Samsung Android 5.1 update?

Heb je een Samsung-smartphone die al op Android 5.0 loopt en zit je met smacht te wachten op een Android 5.1 update voor bijvoorbeeld je Galaxy S5? Dan kun je voorlopig blijven wachten. Volgens SamMobile is die update namelijk nog voor geen enkel Samsung-toestel in ontwikkeling.

Vermoedelijk zal hij uiteindelijk wel verschijnen voor Samsungs populairste smartphones, maar dat kan dus nog wel enkele maanden duren. Gelukkig is Android 5.1 een relatief kleine update met nauwelijks nieuwe features.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden