Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Stemassistent Cortana in ontwikkeling voor iPhone en Android'

Door ,

Cortana is Microsofts eigen virtuele assistent. De dienst is nu alleen beschikbaar voor Windows Phone maar zou ook in ontwikkeling zijn voor iPhone en Android.

Cortana is in ontwikkeling voor Android en de iPhone, zo meldt persbureau Reuters. Microsoft wil de stemassistent uitbrengen als losstaande app voor andere besturingssystemen. De software is nu al geïntegreerd in Windows Phone, al werkt hij slechts in een beperkt aantal landen. Engelse stemherkenning bestaat al wel, maar in Nederland kunnen we Cortana nog niet gebruiken.

Alternatief voor Siri

Cortana is Microsofts alternatief voor diensten als Google Now en Siri. Met Cortana kun je vragen stellen aan je smartphone, reminders instellen, of andere taken uitvoeren. Cortana gebruikt Bing, de zoekmachine van Microsoft, en moet volgens de softwaremakers de komende maanden alleen maar slimmer worden. Zo kan Cortana in de toekomst ook mailtjes voor je schrijven en meer.

Een ander belangrijk doel van Microsoft is dat Cortana kan voorspellen wat de gebruiker nodig heeft. Zo kan Cortana je in de toekomst onder andere waarschuwen wanneer je moet vertrekken voor een afspraak, wie je nog moet terugbellen, of waar je pakketje is. Google Now doet dat al een tijdje op Android en iOS, maar Microsoft hoopt met Cortana persoonlijker en uitgebreider te zijn dan de concurrentie.

Releasedatum Siri

Wanneer Cortana beschikbaar is voor Android en iOS is nog niet bekend. Het is niet voor het eerst dat Microsoft diensten uitrolt voor concurrende besturingssystemen. Het bedrijf lanceerde onlangs uitgebreide versies van Office 365 voor Android en iOS, en heeft natuurlijk al een tijdje diensten als Skype en OneDrive.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden