Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple brengt iOS 8.2 met Apple Watch ondersteuning uit

Door ,

Apple heeft zojuist iOS 8.2 vrijgegeven. De nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem biedt verschillende bugfixes en voegt ondersteuning voor de Apple Watch toe.

Bezitters van een iPhone kunnen hun toestel nu updaten naar iOS 8.2. Apple rolt de nieuwe software nu uit voor de iPhone 4S en alle nieuwere modellen, waaronder de iPhone 6 en 6 Plus. Een beta-versie van de software is al een tijdje beschikbaar, maar Apple maakte de update vandaag officieel bij de presentatie van de Apple Watch.

Apple Watch ondersteuning

De ondersteuning voor Apple's eerste smartwatch is dan ook de belangrijkste nieuwe feature van de update. Als je van plan dit voorjaar een Apple Watch te kopen, zul je eerst iOS 8.2 moeten installeren. De update introduceert een nieuwe Apple Watch-app voor de iPhone waar je de instellingen mee in kunt. Ook kun je via de iPhone-app de look van het Apple Watch homescreen aanpassen. 

Apple iPhone 5s iOS 8 features

Daarnaast is de Health App in iOS 8 flink verbeterd. De update lost veel kleine bugs op, en heeft nu betere stabiliteit bij het verwerken van veel gegevens. Ook kun je nu workouts uit apps van andere ontwikkelaars importeren en visualiseren in Health. De stabiliteit van Mail, Music en Maps zou ook zijn verbeterd, en allerlei kleine bugs op verschillende plekken in het besturingssysteem zijn aangepakt.

iOS 8.2 update downloaden

Als iOS 8.2 beschikbaar is voor jouw iPhone ontvang je daarover automatisch een notificatie. Je kunt de update downloaden via de iPhone zelf, of door het toestel aan te sluiten op je PC of Mac. Op die laatste wijze download je de update via Apple's iTunes software. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden