Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Behuizing Xperia Z4 gelekt: dunner dan Z3, misschien niet waterdicht

Door ,

Uit uitgelekte foto's van de behuizing van de nieuwe Sony Xperia Z4 valt af te lezen dat het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant dunner wordt dan zijn voorganger. Ook lijkt de nieuwe telefoon niet waterdicht te worden en is er geen microSD-slot.

De website FutureSupplier heeft de hand weten te leggen op foto's waarop de behuizing van de nieuwe Xperia Z4 te zien is, Sony's nieuwste vlaggenschip dat ergens dit voorjaar officieel wordt gepresenteerd. En uit deze foto's zijn wat interessante zaken af te leiden.

Zo hebben de mannen achter FutureSupplier de behuizing van de Z4 vergeleken met die van de Sony Xperia Z3 en kwamen ze tot de conclusie dat de Z4 zo'n 6.3 mm dik wordt, ongeveer 1 millimeter dunner wordt dan zijn directe voorganger en ook dunner dan de iPhone 6 (6,9 mm) en de nieuwe Samsung Galaxy S6 (6,8 mm). Daarnaast lijkt er geen slot voor een microSD-kaartje aanwezig te zijn in de behuizing, waardoor het geheugen van de Sony Xperia Z4 niet uit te breiden zou zijn.

Behuizing Z3 en Z4

Behuizing Z3 en Z4

Is de Z4 wel waterdicht?

Wat verder opvalt is dat Sony lijkt te kiezen om de waterdichtheid van de Z4 op te offeren voor de dunnere behuizing. Alle vorige toestellen in de Z-lijn waren wel waterdicht, dus het zou een grote trendbreuk zijn om de Z4 niet waterproof te maken. Toch zijn hiervoor wel aanwijzingen te vinden in het design van de behuizing. Zo heeft de naar de onderkant van het toestel verplaatste micro USB-poort niet langer het kenmerkende beschermflapje dat het tegen water moet beschermen. Maar in de afgelopen week gepresenteerde M4 Aqua ontbreekt zo'n flapje ook, terwijl het toestel wel waterdicht is, zoals de naam al suggereert.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden