Vergelijk 3.579.278 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft kondigt Lumia 640 en 640 XL aan

Door ,

Op haar persconferentie in Barcelona heeft Microsoft zojuist de Lumia 640 en Lumia 640 XL aangekondigd. De nieuwe telefoons komen helaas niet met Windows 10, maar hebben wel een flink aantal interessante apps meegeleverd.

Microsoft heeft op haar persconferentie zojuist twee van haar nieuwe toestellen voor 2015 aangekondigd. Dit toestel gaat door het leven onder de naam Microsoft Lumia 640. Microsoft zegt bij monde van topman Stephen Elop wel dat het later dit jaar nog meerdere Windows 10-toestellen zal aankondigen, waaronder een nieuw topmodel.

Microsoft wil met de Nokia Lumia 640 een compleet pakket bieden aan de gebruiker. Het is dan ook daarom dat Skype, Office, OneDrive, Cortana, Xbox Live en andere Microsoft-diensten standaard zitten ingebouwd. De grootste kracht van de nieuwe telefoon wordt echter de brede ondersteuning van Windows 10. Dat moet het grootste probleem van Windows Phone 8.1 oplossen, namelijk een gebrek aan apps.

Microsoft Lumia 640

De Lumia 640 is verder niet zo heel speciaal. Het toestel heeft een 5 inch groot HD-scherm, dat volgens de claims van hoge kwaliteit is. Het toestel is qua antennes ook goed voorzien, want er is ondersteuning voor LTE (4G). Er komen zelfs dual-sim versies, ook met 4G. De batterij is wat gemiddeld, met 2500 mAh. Het besturingsssysteem is het meest interessant. Microsoft heeft ervoor gekozen de Lumia 640 af fabriek uit te rusten met Windows Phone 8.1. Het toestel komt dus niet met Windows 10 op de markt.

Microsoft Lumia 640 XL

Hetzelfde geldt voor de Nokia Lumia 640 XL. Ook dat toestel komt niet met Windows 10. Je krijgt voor de meerprijs die je betaalt natuurlijk wel wat terug. Zo is de camera met 13 megapixel een stuk beter dan die van zijn kleine broertje. Het scherm is met 5.7 inch ook nog eens 0.7 inch groter. Verder zijn de specificaties grotendeels hetzelfde gebleven.

De belangrijke Windows 10-update

De update is natuurlijk wel gegarandeerd door Microsoft. Het bedrijf uit Redmond zegt zelfs toe dat het alle Windows 8.1-Lumia's gaat voorzien van een WIndows 10-update. Over wanneer die update komt, blijft men nog een beetje vaag. 'Later dit jaar' is het enige wat we erover horen. Over andere software is Microsoft wel royaal. Zo komt elke Lumia 640 en 640XL standaard met een jaarabonnement op Office 365. Ook krijg je een flinke opslagruimte op Microsoft's concurrent voor Dropbox, OneDrive.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Lumia 640 komt binnenkort beschikbaar, in vier kleuren, te weten Cyan, Orange, White en Black. De adviesprijs van de Lumia 640 is 159 euro voor de LTE-versie. Voor de 3G-versie betaal je 20 euro minder. Bijna hetzelfde geldt voor de Nokia Lumia 640 XL, alleen ligt de adviesprijs daar wat hoger. Zo betaal je 189 euro voor de 3G-versie, terwijl je 219 euro moet neerleggen voor de LTE-versie. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden