Vergelijk 2.876.041 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gemakkelijk Android apps downloaden door BlackBerry 10-update

Door ,

BlackBerry is begonnen met het uitrollen van de nieuwste versie van haar besturingssysteem BlackBerry 10. Grootste feature van versie 10.3.1 is de Amazon Appstore, waarmee gebruikers Android apps en games kunnen downloaden.

Vorige week berichtte GSMinfo.nl al over het verschijnen van de nieuwste update van het BlackBerry 10 besturingssysteem. Inmiddels is BlackBerry begonnen met de uitrol van versie 10.3.1. Voor gebruikers van de BlackBerry Passport zullen de veranderingen niet erg groot zijn, want zij maakten al gebruik van de 10.3-versie. Maar voor BlackBerry , Z10 en Q10-gebruikers biedt de update meer vernieuwingen. Het nieuwste toestel van de Canadese telefoonmaker, de BlackBerry Classic, was overigens al uitgevoerd met de meest recente versie van BB 10. 

Vernieuwingen

De meest opvallende vernieuwing is dat BlackBerry voortaan standaard de Amazon Appstore meelevert. Hiermee kunnen gebruikers Android apps downloaden en installeren op hun BlackBerry-toestel. Het BlackBerry 10 besturingssysteem biedt al langer ondersteuning voor Android apps, maar nu wordt het dus gemakkelijker gemaakt om apps te downloaden. 

Naast de Amazon Appstore app zijn er ook verbeteringen in batterijduur (+15% in bespaarmodus) en camera-software doorgevoerd. Ook is BlackBerry's virtuele assistent geüpdate  en kun je voortaan foto's en video's onzichtbaar maken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden