Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Testversie Windows 10 voor smartphones gelanceerd

Door ,

Microsoft heeft de zogenoemde technical preview van Windows 10 gelanceerd. Gebruikers die deelnemen aan het Insiders-programma kunnen de testversie van het nieuwe besturingssysteem nu downloaden en uittesten.

In aanloop naar de langverwachte launch van Windows 10 voor smartphones stelt Microsoft deelnemers aan het Windows Insiders-programma in de gelegenheid om alvast een testversie van de laatste update van de eigen OS van het Amerikaanse techbedrijf te downloaden. Dat blijkt uit een recente entry op Microsofts blogpagina. 

Microsoft vraagt zijn deelnemers om de testversie te downloaden en het bedrijf van feedback te voorzien over het nieuwe besturingssysteem. Een lijst met bekende bugs is al opgenomen in de blog. Zo weet Microsoft bijvoorbeeld al dat wekkerinstellingen niet migreren naar Windows 10 en ook dat WiFi-instellingen opnieuw handmatig moeten worden ingevoerd.

Windows 10 met Joe Belfiore

Deelnemen

Wil je met eigen ogen aanschouwen wat de mogelijkheden van Windows 10 allemaal zijn? Het enige dat je dan moet doen is je aanmelden voor het Windows Insider Program en je toestel registreren. Na afronding van je aanmelding en registratie ontvang je dan over-the-air de update naar Windows 10. De testversie is ook in het Nederlands beschikbaar. Ook kun je altijd terug naar de vorige OS. 

Deelnemen kan overigens alleen als je beschikt over een Lumia 630, 635, 636, 638, 730 of 830. Andere toestellen zijn nog niet geschikt voor deze eerste testversie van Windows 10 voor smartphones. Het aanbod is dus nog wat beperkt: Microsoft's high-end vlaggenschip, de Lumia 930, valt vooralsnog buiten de boot, alsmede de veel populairdere en goedkopere Lumia 520.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden