Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Ook Android Lollipop-update voor Galaxy Note II

Door ,

De inmiddels bijna drie jaar oude Samsung Galaxy Note II zal een update naar Android 5.0 Lollipop gaan krijgen. De Poolse afdeling van Samsung bevestigt dat een update onderweg is.

De Galaxy Note II werd in de zomer van 2012 aangekondigd, en lanceerde met Android 4.1 Jelly Bean. Sindsdien heeft het toestel al verschillende grote updates gehad, maar als we Samsung Polen mogen geloven komt er nog minstens één grote update bij. De Galaxy Note II krijgt later dit jaar een update naar Android 5.0 Lollipop, zo zegt de fabrikant op Twitter.

Daarmee is het waarschijnlijk Samsung's oudste smartphone die nog een update krijgt. Wanneer de update precies moet verschijnen is nog onbekend. Deze week is Samsung begonnen met de uitrol van Android 5.0 voor de Galaxy Note 4. Die update is nu te downloaden in Polen, en zou binnen enkele weken wereldwijd beschikbaar moeten zijn.

Android 5.0: Material design en notificaties

Android 5.0 introduceert onder andere de vernieuwde 'Material Design'-look voor Android, en zorgt ervoor dat veel apps soepeler lopen en sneller opstarten. Ook kunnen notificaties nu op je lockscreen getoond worden. Of Samsung nog extra features of apps voor de Note II toevoegt aan de update is nog onduidelijk.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden