Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Z3 krijgt onverwachts Nederlandse release

Door ,

De BlackBerry Z3 is deze week uitgekomen in Nederland. Deze middenklasser kwam eerder al uit in onder andere Indonesië maar is nu via diverse Nederlandse webwinkels ook hier krijgen.

De BlackBerry Z3 is een gunstig geprijsde smartphone met stevige specificaties. Het toestel werd gelanceerd als de goedkoopste smartphone met het BlackBerry 10 besturingssysteem, maar heeft wel degelijke specificaties en vooral een groot scherm.

Dat de Z3 sinds deze week in Nederland verkrijgbaar is, is licht opvallend te noemen. BlackBerry introduceerde het toestel vorig jaar nog als smartphone die vooral voor de Indonesische markt bedoeld is. Nu lijkt het toestel dus alsnog een Westerse release te krijgen. Al te aantrekkelijk is de Z3 echter niet. De hardware is namelijk aan de zwakke kant voor een smartphone van meer dan 200 euro.

BlackBerry Z3 specificaties

  • 5 inch scherm met resolutie van 540x960 pixels
  • 1,2 GHz dual-core processor, 1,5 GB werkgeheugen
  • Draait op BlackBerry OS 10.2.1
  • 8 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • 5-megapixelcamera achterop, 1.1-megapixelcamera voorop

Qua specificaties is de Z3 een onopvallende middenklasser. De resolutie van het scherm is niet al te hoog en de processor is niet erg krachtig. Daarentegen zijn het BlackBerry besturingssysteem en de daarbij horende functies van BlackBerry de bijzonderheden van deze telefoon die je niet op andere platforms zult vinden. Daar komt bij dat BlackBerry OS 10 de mogelijkheid heeft om duizenden Android apps te draaien. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden