Vergelijk 2.581.000 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 3C update naar Android 4.4 KitKat beschikbaar

Nieuws Honor 3C update naar Android 4.4 KitKat beschikbaar
Door ,

Bezitters van de Honor 3C kunnen hun toestel nu bijwerken naar Android 4.4 KitKat. De goedkope smartphone wordt bovendien gelijk voorzien van EmotionUI 3.0.

De Honor 3C werd eind vorig jaar gelanceerd met Android 4.2 Jelly Bean, een versie van Android die toen al vrij verouderd was maar inmiddels ruim 2,5 jaar oud. De fabrikant brengt daarom nu een update uit die het toestel bijwerkt naar Android 4.4 KitKat, een versie van Android die iets minder oud is. De update wordt niet over-the-air beschikbaar gemaakt, en je zult dus iets meer moeite moeten doen om hem te installeren. Geïnteresseerden kunnen hem zelf downloaden via de site van Honor.

Nieuw in Android 4.4 KitKat

Android 4.4 introduceert onder andere een nieuwe interface voor het besturingssysteem van Google. Ook zijn er veel verbeteringen doorgevoerd op de achtergrond die ervoor moeten zorgen dat Android beter loopt op smartphones met minder krachtige hardware, ideaal dus voor een toestel als de Honor 3C. Android 4.4 is inmiddels ook al ruim een jaar oud, en we zijn ondertussen bij Android 5.1 Lollipop aanbeland. Hoewel Honor geen verdere plannen heeft bekend gemaakt, lijkt het onwaarschijnlijk dat er nog een Android 5.1 update voor de 3C verschijnt.

Na het installeren van de update ben je gelijk voorzien van EmotionUI 3.0, een nieuwere versie van Huawei's eigen interface voor Android. Ook die biedt een flink aantal cosmetische veranderingen en nieuwe thema's. Het is onbekend of de update ook nieuwe features toevoegt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden