Vergelijk 2.747.638 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 5.0 is vertraagd voor HTC One M8, M7 in Amerika

Door ,

Na de introductie van Android 5.0 Lollipop beloofde HTC dat het bedrijf binnen 90 dagen een update voor de HTC One M8 zou uitrollen. Dit weekend maakte HTC bekend dat deze belofte te hoog gegrepen bleek te zijn.

Bij de introductie van het besturingssysteem Android 5.0 beloofde HTC binnen 90 dagen een update te hebben voor zijn vlaggenschip de HTC One (M8). Vandaag maakte HTC echter via een bericht op hun site bekend dat deze zelfopgelegde deadline niet gehaald gaat worden in Amerika. In Nederland wordt de update voor de M8 al sinds deze week al uitgerold. 

Het nieuws werd bekend gemaakt door Mo Versi, vice-president van HTC. De reden achter de vertraging zou liggen in kleine problemen met Android 5.0 na zijn introductie. Google en telefoonmakers hebben de handen ineengeslagen om de bugs te bestrijden, zo stelt Versi, maar hebben desalniettemin niet kunnen voorkomen dat de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de HTC One (M8) en HTC One (M7) niet voor de gestelde deadline van 1 februari wordt gehaald. 

HTC zegt nog in de testfase van de update met de gefixte bugs te zitten, maar spreekt de hoop uit om binnenkort met goed nieuws te komen rond de update van Android 5.0 Lollipop voor zijn vlaggenschip smartphone.

[Update]: in een eerste versie van dit bericht stond dat de HTC One (M8) Android 5.0 update wereldwijd uitgesteld was. Dit is incorrect: in Nederland wordt deze update sinds 28 januari uitgerold. De update voor de HTC One (M7) laat nog wel iets langer op zich wachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden