Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Stevige Samsung Galaxy Xcover 3 lekt uit

Door ,

Samsung brengt mogelijk binnenkort een nieuwe toughphone op de markt. Details en foto's van de Samsung Galaxy Xcover 3 zijn uitgelekt, met waterdichte en valbestendige behuizing.

Samsung's Galaxy Xcover-serie bestaat uit verschillende stevige smartphones, ook wel toughphones genoemd. De in 2013 verschenen Galaxy Xcover 2 is tot nu toe het laatste toestel uit de serie, maar het lijkt erop dat Samsung de reeks wil terugbrengen. Specificaties en foto's van de Samsung Galaxy Xcover 3 zijn online verschenen via GSMarena.

Stevig en veel grip

De Samsung Galaxy Xcover 3 lijkt een onverwoestbaar-ogend design mee te krijgen, met stevige hoeken en een achterkant die veel grip moet bieden. Ook gebruikt Samsung fysieke knoppen onder het scherm. Onduidelijk is nog hoe stevig het toestel precies moet worden, maar qua design lijkt de Xcover 3 veel op de Samsung Galaxy S5 Active. Dat toestel was niet alleen stof- en waterdicht, maar ook valbestendig. Vermoedelijk gaat de Xcover 3 soortgelijke bescherming bieden.

Samsung Galaxy Xcover 3 Samsung Galaxy Xcover 3

Hoe groot de Xcover 3 precies is weten we niet, maar GSMarena speculeert dat het scherm op de foto's zo'n 4,3 inch groot lijkt te zijn. Het toestel loopt op Android 4.4  KitKat, de processor is een 64-bit quad-core van Marvell, en er is 1 GB werkgeheugen aanwezig. Het modelnummer van de Xcover 3 is SM-G388F. Achterop zit een 8-megapixelcamera, voorop een 2-megapixelcamera.

Beschikbaarheid

Gezien de nu bekende specificaties lijkt de Xcover 2 een beetje een middenklasser te worden. Het wordt vermoedelijk een betaalbaarder alternatief voor Samsung's andere toughphone, de Galaxy S5 Active. WIj rekenen op een adviesprijs van zo'n 200 tot 300 euro. Of en wanneer de Galaxy Xcover 3 naar Nederland komt is nog onbekend.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden