Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple verbetert eigen verkooprecord in VS

Door ,

Traditiegetrouw presenteert Apple in september zijn nieuwe smartphones. Daardoor had het technologiebedrijf sowieso al niet te klagen over de verkoopcijfers in het belangrijke laatste kwartaal van het jaar. Maar het bedrijf heeft zichzelf dit jaar overtroffen door de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Met de introductie van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus heeft Apple zijn marktaandeel op de Amerikaanse markt verder versterkt. Waar het bedrijf in het laatste kwartaal van 2013 nog 51 miljoen iPhones wist te verkopen, groeide dat aantal volgens analisten in 2014 naar 70 miljoen. Daarmee is een op de twee nieuw verkochte smartphones in de VS een iPhone.

Overige bedrijven

Met deze verkoopcijfers staat Apple fier bovenaan het lijstje met verkoopcijfers. Samsung is een goede tweede met 26% van de markt in handen, gevolgd door de 11% die LG wist te verwerven. Motorola staat vierde met 4%. Het restant wordt verdeeld onder kleinere spelers op de smartphonemarkt, zoals HTC (2%), Nokia (2%) en BlackBerry (0,4%). 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden