Vergelijk 2.624.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S6 krijgt optische beeldstabilisatie'

Door ,

Samsung zal haar nieuwe vlaggenschip smartphone, de Galaxy S6, naar verluidt gaan uitrusten met een zelfontwikkelde cameramodule die optische beeldstabilisatie ondersteunt. De camera zal in staat zijn foto's te schieten met een resolutie van 20-megapixel.

De Samsung Galaxy S6 zal ten opzichte van haar voorganger, de Galaxy S5, een forse camera update krijgen, zo meldt de Koreaanse news-site ETnews. Waar de Galaxy S5 nog beschikte over een 16-megapixelcamera, krijgt het nieuwe vlaggenschip van Samsung een upgrade naar 20-megapixel en zal daarnaast ook worden uitgerust met optische beeldstabilisatie.

Samsung cameramodule

Wat is optische beeldstabilisatie?

Door optische beeldstabilisatie toe te passen bij het maken van foto's kan voorkomen worden dat bewegingen van de camera onscherpe beelden veroorzaken. Dit is voornamelijk een probleem in situaties waarbij er een hogere belichtingstijd nodig is en de kleinste bewegingen al zorgen voor onscherpe foto's. Bij optische beeldstabilisatie beweegt de lens of sensor mee om de beweging van de gebruiker te compenseren. Het resultaat: scherpere foto's.

Reeds verkrijgbare smartphones die ook zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie zijn onder anderen de iPhone 6 plus, LG G3, Samsung Galaxy Note 4 en Nokia Lumia 930.

Samsung Galaxy S6 geruchten

Naarmate de officiële aankondiging van de Samsung Galaxy S6 nadert, worden er steeds meer details bekend over de hardware. De verwachting is dat het toestel begin maart onthuld wordt op het Mobile World Congress in Barcelona.

Eerder deze week werd bekend dat de Galaxy S6 ondanks de verwachtingen niet zal beschikken over een Snapdragon 810 processor maar Samsungs eigen Exynos-chipset met een octacore processor aan boord zal hebben. Dit zou te wijten zijn aan overhittingsproblemen die niet tijdig verholpen konden worden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden