Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Niet alle Lumia's krijgen Windows 10 update

Door ,

In tegenstelling tot wat Microsoft eerder deze week beweerde krijgen mogelijk niet alle Windows Phone-toestellen een update naar Windows 10. Het bedrijf zegt nu 'een meerderheid' van alle Lumia's bij te werken. Welke toestellen er buiten de boot vallen is nog onbekend.

Op een recente Windows 10 presentatie beweerde een topman van Microsoft dat alle Lumia-smartphones eind dit jaar een update naar Windows 10 zullen krijgen. Nu lijkt Microsoft toch weer ietsje terug te krabbelen. In een post op het Lumia Conversations blog zegt Chris Weber, baas van Microsoft's mobiele groep, dat 'een meerderheid van alle Lumia's met Windows Phone 8 een update naar Windows 10 krijgt.' Ook zullen niet alle nieuwe features van Windows 10 beschikbaar zijn voor alle Lumia's.

Welke toestellen er precies buiten de boot zullen vallen is nog onbekend. Waarschijnlijk zullen het toestellen zijn als de Nokia Lumia 520, Windows Phones die inmiddels zo'n twee jaar oud zijn en voorzien van niet al te krachtige hardware. Precieze details over Microsoft's updateplannen volgen waarschijnlijk dichter bij de release van Windows 10, die voor dit najaar gepland staat.

Windows 10 met Joe Belfiore

Nieuw homescreen Windows 10

Update voor nieuwe Lumia's

Wel noemt Weber alvast een select groepje recente Lumia's die in ieder geval zeker een update zullen krijgen. Dat zijn niet alleen de high-end Lumia 930 en de middenklasser Lumia 735, maar ook de ontzettend goedkope Lumia 435. Onze verwachting is dat ook andere relatief nieuwe Lumia's een update zullen krijgen, zoals de Lumia 830, Lumia 1520 en de Lumia 1320.

Of en zoja welke niet-Lumia Windows Phones een update naar Windows 10 zullen krijgen is onduidelijk. Windows Phone werd voornamelijk ondersteund door Nokia, maar fabrikanten als Samsung en HTC hebben bij de launch van het OS hun eigen toestellen uitgebracht. Dat zijn smartphones als de Samsung Ativ S, die sindsdien nauwelijks ondersteund worden door de fabrikant. De toestellen hebben doorgaans slechts beperkte updates binnen Windows Phone 8 gehad dus een update naar een geheel nieuwe versie lijkt onwaarschijnlijk.

Features in Windows 10

Windows 10 is de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem, en werd enkele dagen geleden gepresenteerd. De software heeft nu dezelfde naam voor desktopcomputers en tablets als voor smartphones. Microsoft wil de verschillende versies van Windows 10 meer samenbrengen dan ooit: zo kunnen apps nu gemakkelijk synchroniseren tussen je smartphone en laptop, en is het voor ontwikkelaars makkelijker applicaties voor meerdere platformen uit te brengen. Ook krijgt Windows 10 voor smartphones een vernieuwd design met onder andere overzichtelijkere instellingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden