Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto G Android 5.0 update beschikbaar in India en VS

Door ,

Motorola lijkt eindelijk te zijn begonnen met een brede uitrol van Android 5.0 Lollipop. Updates voor alle varianten van de Moto G rollen nu uit in India en de Verenigde Staten.

Een Android 5.0 Lollipop update wordt vanaf nu uitgerold voor de Moto G in de Verenigde Staten en India, zo meldt Motorola op Google+. Niet alleen het 2014-model, maar ook de eerste Moto G kan de update al verwachten. De update zal in deze landen geleidelijk uitgerold, waardoor het enkele weken kan duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is.

Nederlandse update

Wanneer de Nederlandse Moto G update verschijnt is nog onduidelijk. Wel is het nieuws een goed teken: Motorola is eindelijk begonnen met een bredere uitrol van de update. De nieuwe software werd de afgelopen weken al druppelsgewijs beschikbaar gesteld voor verschillende toestellen om te kijken of er nog bugs zouden opduiken. Dat Motorola nu hele landen in één keer van een update voorziet betekent dat de bugs er nu eigenlijk uit zouden moeten zijn.

Motorola Moto G 2014

Wel heeft het uitrollen van de update langer geduurd dan door veel gebruikers werd verwacht. Bij de introductie van Android 4.4 KitKat, eind 2013, wist Motorola binnen enkele weken zijn smartphones te updaten. Nu heeft het Amerikaanse bedrijf meerdere maanden nodig gehad. Android 5.0 introduceert onder andere 'Material Design' en de mogelijkheid notificaties te tonen op je lockscreen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden