Vergelijk 3.483.361 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp Web onthuld: WhatsApp in je browser

Door ,

WhatsApp is nu ook te gebruiken zonder je smartphone. De populaire app heeft een webversie uitgerold: WhatsApp, waarmee je gratis je berichten kunt versturen in je browser.

WhatsApp Web is zoals de naam al aangeeft een browserversie van de populaire berichtenapp. De nieuwe dienst is terug te vinden op de site van WhatsApp, maar werkt alleen als je de nieuwste versie van WhatsApp op je smartphone gezet hebt. Die update is op moment van schrijven nog niet beschikbaar. Na installeren kun je WhatsApp-berichten ontvangen en versturen naar al je vrienden en andere WhatsApp-contacten.

Update WhatsApp

Om WhatsApp Web te gebruiken heb je de nieuwste versie van WhatsApp nodig. Die wordt vanaf deze week uitgerold voor Android, Windows Phone en BlackBerry 10. Zodra je de update hebt gedownload ga je naar de instellingen van de app, en kies je voor 'WhatsApp Web'. Dan scan je de QR-code op de WhatsApp Web-site, en je kunt direct aan de slag met het verusten van berichten. 

Opvallend is dat er geen ondersteuning voor Apple's iOS lijkt te zijn. WhatsApp's topman Jan Koum zegt op Facebook dat het door bepaalde beperkingen binnen iOS niet mogelijk is om om dat besturingssysteem te ondersteunen met WhatsApp Web.

WhatsApp Web

Voorlopig heb je dus nog wel een smartphone nodig om een WhatsApp-account te registreren. Je kunt pas van WhatsApp Web gebruikmaken nadat je de app op je toestel hebt geactiveerd. Dat zal waarschijnlijk geen groot probleem zijn voor de meeste mensen: inmiddels zouden er meer dan negen miljoen WhatsApp-gebruikers in Nederland zijn.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden