Vergelijk 2.883.245 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung wil meer samenwerken met BlackBerry

Door ,

Samsung's CEO zegt geen plannen te hebben om BlackBerry over te nemen. Wel hoopt hij dat de twee bedrijven kunnen samenwerken om BlackBerry's technologie in Samsung's smartphones te gebruiken.

J.K. Shin, hoofd van Samsung's mobiele divisie, spreekt tegen dat er plannen zijn om BlackBerry over te nemen. Geruchten dat die overname in de maak was doken afgelopen week op, maar werden al snel ontkend door BlackBerry. Ook Shin ziet die overname niet zitten: "We willen samenwerken met BlackBerry en ons partnership uitbreiden, niet het bedrijf overkopen" zei hij tegen de Wall Street Journal.

Samsung en BlackBerry werken al een tijdje samen, en hebben onder andere een overeenkomst om elkaar's enterprise software te verkopen. BlackBerry domineerde jarenlang de zakelijke markt, en Samsung hoopt al een tijdje op die markt door te breken. De twee bedrijven zouden hun samenwerking nu dus willen intensiveren, vermoedelijk zodat Samsung veiligere, privacybeschermende smartphones kan ontwikkelen die geschikt zijn voor bedrijven.

Patenten

Het gerucht van de overname was vergezeld van berichten dat Samsung vooral interesse zou hebben in BlackBerry's patentenportfolio. Topman Shin spreekt dat tegen: volgens hem heeft Samsung al een uitgebreid portfolio van meer dan 110.000 patenten. BlackBerry's ruim 40.000 patenten zouden Samsung volgens analisten sterker maken in rechtszaken tegen Apple, maar Shin zegt dat het Koreaanse bedrijf ook zonder die patenten nog sterk staat.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden