Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft kondigt Lumia 435 met budgetprijsje aan

Door ,

Met de nieuwe Microsoft Lumia 435 zoekt de fabrikant de bodem van de markt op. De Windows Phone heeft een adviesprijs van slechts 70 euro en zal vanaf februari te koop zijn.

De Microsoft Lumia 435 is een echte budgetsmartphone. Sterker nog: het is de goedkoopste Lumia ooit. Met een adviesprijs van 70 euro komt het toestel helemaal onderaan in het assortiment van Microsoft, nog onder de ook al goedkope Lumia 535. Het is de goedkoopste Windows Phone van het moment, en in dit prijsgebied is er ook nauwelijks concurrentie van Android.

Lumia 435 specificaties

Toch heeft Microsoft de Windows Phone nog van prima hardware weten te voorzien. De Lumia 435 heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 480x800 pixels. De processor is een dual-core Snapdragon 200 geklokt op 1,2 GHz, en er is een relatief ruime 1 GB werkgeheugen aanwezig. Ook heeft het toestel 8 GB opslagruimte.

Microsoft lijkt vooral bespaard te hebben op de camera. Achterop zit een fixed-focus camera van slechts 2 megapixel, voorop zit een simpele VGA-camera van 0,3 megapixel. De Lumia 435 ondersteunt WiFi, 2G en 3G, maar geen 4G. Het toestel weegt 132 gram, en de accu heeft een capaciteit van 1560 mAh.

Microsoft Lumia 435

Windows Phone 8.1

De Lumia 435 loopt op Windows Phone 8.1 met Lumia Denim, de nieuwste software die Microsoft op dit moment te bieden heeft. Er worden verschillende camera-apps meegeleverd, zoals Lumia Camera en Lumia Selfie. Daarnaast ben je voorzien van gratis wereldwijde navigatie, zowel offline als online, met het meegeleverde HERE Drive+ van Nokia.

Nederlandse release

De Microsoft Lumia 435 is vanaf volgende maand te koop in verschillende markten, waaronder Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Microsoft heeft nog niet bevestigd of de Lumia 435 ook naar Nederland komt, maar dat lijkt waarschijnlijk. De fabrikant brengt ook een variant met ruimte voor twee simkaarten uit: de Lumia 435 Dual SIM. Dat toestel is waarschijnlijk vooral voor opkomende markten en komt niet naar Nederland.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden