Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto X en Moto G Android 5.0 update 'binnenkort'

Door ,

Motorola's twee populairste smartphones kunnen binnenkort een update naar Android 5.0 Lollipop verwachten, zo laat een medewerker van het bedrijf weten.

Luciano Carvalho, een software engineer bij Motorola, heeft op Google+ een kleine update gegeven over Motorola's Android 5.0 update. Zowel de Moto G en Moto X wachten nog steeds op een Android 5.0 update. Volgens de engineer zullen de updates zeer binnenkort beschikbaar zijn. Hij noemt geen precieze datum, maar vermoedelijk hoeven we nog maar enkele dagen tot weken te wachten. Ook bevestigt Carvalho nogmaals dat zowel de nieuwe modellen als de Moto G en Moto X uit 2013 updates zullen krijgen.

Motorola is de update wel al aan het testen. Het bedrijf is bezig met een 'soak test', waarbij willekeurige exemplaren van de Moto G en Moto X al van de update worden voorzien. Daarmee kan het bedrijf kijken of er problemen opduiken voordat er wordt overgaan tot een grote, wereldwijde uitrol van de nieuwe software.

Motorola Moto G 2014

Bugs wegwerken

Bij de introductie van Android 4.4 KitKat eind 2013 was Motorola er snel bij. Het bedrijf introduceerde toen een update binnen enkele weken. Waarom er meer tijd nodig is voor de Android 5.0 update geeft Carvalho niet aan, maar wel zegt hij dat er best wat bugs opdoken in Lollipop die weggewerkt moesten worden. Motorola wil de performance van de update optimaal hebben voordat deze uitgebracht worden.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden