Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Geen Windows Phone 8 updates meer, focus op Windows 10'

Door ,

Microsoft zou de volgende grote update voor Windows Phone 8 geschrapt hebben. Nieuwe features die met die update geïntroduceerd zouden worden komen nu in Windows 10, dat eerder uitgebracht kan worden.

Windows Phone 8.1 GDR2 is geschrapt, zo meldt het doorgaans betrouwbare NokiaPowerUser. Het was de volgende grote update voor Windows Phone 8, en de verwachting was dat hij vanaf februari of maart uitgerold zou worden. MIcrosoft zou de update echter hebben geschrapt om volledig te kunnen focussen op Windows 10.

Nieuwe features die gepland stonden voor de GDR2-update worden nu doorgeschoven naar Windows 10. GDR2 zou onder andere ondersteuning voor nieuwe hardware bieden, en zou de interface aan gaan passen op enkele cruciale punten. De software zou overigens wel al grotendeels af zijn. Hoewel nog niet definitief bevestigd krijgen waarschijnlijk vrijwel alle toestellen die nu op Windows Phone 8 lopen een update naar Windows 10.

Windows 10

Dat heeft als gevolg dat Windows 10 mogelijk eerder af is dan verwacht werd. Hoewel het er oorspronkelijk op leek dat de eerste toestellen met het nieuwe OS pas eind 2015 verwacht werden, beweert NokiaPowerUser dat we deze telefoons mogelijk volgende maand al zien. De site zegt dat een high-end Windows 10 toestel wellicht getoond zal worden op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo'n opvolger van de Lumia 930 zou dan ook dit voorjaar al te koop moeten zijn.

Windows Mobile 10

Mock-up mogelijk Windows 10 design

21 januari

Microsoft's plannen voor Windows 10 worden volgende week uit de doeken gedaan. Het bedrijf organiseert op 21 januari een persconferentie waar Windows 10 getoond gaat worden. Ook wordt dan duidelijk wat de nieuwe naam van Microsoft's besturingssysteem voor smartphones wordt: Windows 10, Windows Mobile 10 zoals sommige bronnen beweren, of toch weer Windows Phone 10.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden