Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung overweegt Windows Phone-smartphone

Door ,

Samsung overweegt om telefoons uit te brengen die draaien op Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Alleen rechtszaken tussen Microsoft en Samsung zouden het besluit nog in de weg staan.

Samsung zou uitvoerig getest hebben met het mobiele besturingssysteem van Microsoft, zo vertellen bronnen aan The Korea Times. Het bedrijf zou interesse hebben in het beschikbaar maken van Windows Phone op hun mobiele apparaten. De zet van de Koreaanse electronica-gigant zou een flinke steun in de rug zijn voor Microsoft, dat graag een groter deel van de mobiele markt in handen wil krijgen. 

Windows Phone heeft op dit moment een marktaandeel van zo'n drie procent. Het besturingssysteem draait vooral op Microsofts eigen Lumia-reeks, die het bedrijf verkreeg na de overname van Nokia in 2014. Op dit moment is er slechts één Samsung-toestel dat draait op Windows, de Samsung Ativ S. Verder kent Samsung alleen Android-toestellen. 

Juridische strijd

Aanhoudende juridische conflicten tussen Samsung en Microsoft kunnen wel nog roet in het eten gooien. Zo probeert Samsung nog steeds om de aankoop van Nokia door Microsoft ongeldig verklaard te laten krijgen, omdat Microsoft hiermee een grote concurrent wordt op de markt van mobiele telefonie. Andersom bevecht Microsoft Samsung in de rechtszaal omdat de Koreanen te laat zouden zijn geweest met het betalen voor patenten, zo'n 15 dollar per verkocht Android-toestel.

Als de twee bedrijven er onderling uit kunnen komen, zou Samsungs nieuwste Windows-smartphone op zijn vroegst in de herfst van 2015 op de markt kunnen komen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden