Vergelijk 3.473.379 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN verhoogt snelheden HSDPA netwerk

Door ,

KPN heeft de snelheden voor het up- en downloaden via het mobiele HSDPA-netwerk verhoogt. Nog geen 4G, maar wel sneller internet.

KPN verhoogt HSDPA-snelhedenGisteren werden Oslo en Stockholm verblijdt met het nieuwe 4G-netwerk. Wij zullen nog even moeten wachten op dit snelle internet, maar KPN heeft de snelheden van haar eigen HSDPA-netwerk sinds vandaag verhoogt. In Nederland is het snelste mobiele internet mogelijk via het HSDPA-netwerk. De klanten zullen vooral het verschil merken tijdens het down- en uploaden van bestanden.

Voorheen waren de mobiele datasnelheden voor het downloaden op 7.2 Mbps en voor uploaden op 1.4 Mbps vastgesteld. Deze snelheden worden nu verhoogd naar respectievelijk 14.4 en 2.0Mbps. Dat betekent voor het downloaden dus een verdubbeling van de snelheid. Nog niet iedereen kan meteen beschikken over de nieuwe HSDPA-snelheid van KPN. Eerst begint men in de grote steden om vervolgens het uit te breiden naar de rest van Nederland. Binnen een jaar moet 80% van de Nederlandse bevolking toegang hebben tot de nieuwe snelheden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden