Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony Xperia Z3 Android 5.0 update vanaf februari'

Door ,

Android 5.0 Lollipop wordt vanaf volgende maand uitgerold voor de Sony Xperia Z3, zo belooft de Japanse fabrikant. Ook de Z3 Compact en andere high-end Sony-smartphones kunnen de update verwachten.

Bezitters van de Sony Xperia Z3 kunnen vanaf volgende maand een update naar Android 5.0 verwachten, zo bevestigde Sony's topman Michael Fasulo vannacht op de Consumer Electronics Show. Fasulo geeft geen verdere details over wanneer de update precies moet verschijnen en welke landen als eerste aan de beurt zijn. Ook is nog onduidelijk of de Xperia Z3 Compact update rond dezelfde tijd verschijnt.

Sony's Android 5.0 updates

Eind vorig jaar maakte Sony al bekend dat alle smartphones in de Xperia Z-serie een update kunnen verwachten. Dat betekent dus niet alleen de nieuwe Xperia Z3, maar ook de inmiddels twee jaar oude Xperia Z. Onder andere de Xperia Z1, Xperia Z2, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra kunnen in de loop van 2015 een update verwachten. Sony heeft nog niet bekend gemaakt of smartphones in andere prijsklassen, zoals de Xperia T3, bijgewerkt worden naar Android 5.0 Lollipop.

Nieuw in Android 5.0

Android 5.0 is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Lollipop voegt onder andere notificaties op je vergrendelscherm toe, en voert veel verbeteringen door op de achtergrond. Dat zou er onder andere voor moeten zorgen dat apps soepeler lopen en dat de batterijduur verbeterd wordt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden