Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft introduceert goedkope Nokia 215

Door ,

Microsoft brengt binnenkort de Nokia 215 uit, een goedkope mobiele telefoon met internet. De naam van het toestel is een verrassing: Microsoft lijkt tóch nog de Nokia-naam te blijven gebruiken.

De Nokia 215 is een echt budgetmobieltje, bedoeld voor consumenten die geen behoefte hebben aan een smartphone. Lange tijd leek het erop dat Microsoft zou stoppen met het produceren van dat soort mobieltjes na de overname van Nokia's mobiele divisie, maar nu verschijnt er dus toch nog een nieuw toestel. Hoewel Lumia-smartphones inmiddels de Microsoft-merknaam gebruiken, wordt er voor deze goedkope telefoons nog steeds de Nokia-naam gebruikt.

Met de Nokia 215 biedt Microsoft één van de goedkoopste telefoons met internet aan. Microsoft's nieuwste heeft echter geen ondersteuning voor 3G of WiFi, maar alleen voor 2G. Er worden apps voor Facebook en Facebook Messenger meegeleverd, en ook een browser en applicaties voor onder andere Twitter zijn aanwezig.

Nokia 215

Nokia Glance

Het toestel heeft een 2,4 inch scherm met een resolutie van 240x320 pixels.Dat scherm ondersteunt de Nokia Glance feature, die ook al op Lumia's aanwezig is. Daarmee wordt bepaalde informatie altijd op het scherm getoond zonder dat je een knop hoeft in te drukken. Zo zie je altijd de klok en of je nieuwe notificaties hebt.

Achterop de Nokia 215 zit een 0,3-megapixelcamera die zowel foto's als video's kan maken. De telefoon is 13 millimeter dik, en weegt 78 gram. De accu, met een capaciteit van 1100 mAh, gaat volgens Microsoft bijna een volle maand mee op stand-by. Ben je aan het bellen, dan kun je het toestel twintig uur gebruiken.

Beschikbaarheid

Met een adviesprijs van 29 euro inclusief BTW is de Nokia 215 een echt instapmodel. Het toestel zal zowel als single-sim en als dual-sim telefoon uitgebracht worden. Microsoft zegt het toestel binnen enkele maanden in Europa te lanceren. Of er ook een Nederlandse Nokia 215 release op de planning staat is nog onbekend.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden