Vergelijk 3.109.921 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Galaxy S5 Android 5.0 update uit in Europa

Door ,

Samsung is eindelijk begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Samsung Galaxy S5 in Europa. De update is nu beschikbaar op Spanje, en andere landen volgen vermoedelijk snel.

Begin december maakte Samsung bekend dat er een Android 5.0 update voor de Galaxy S5 klaarstond in Polen. Niet veel later volgde ook Samsung's thuisland Zuid-Korea, maar daarna werd het stil. Nu lijkt Samsung klaar om de nieuwste versie van Android voor zijn vlaggenschip uit te rollen in meer landen. Ook in Spanje is de update nu beschikbaar, en andere landen zouden binnen enkele weken moeten volgen, zo meldt SamMobile.

Samsung's updates

Als alles meezit kunnen we in Nederland vanaf januari de Galaxy S5 update verwachten. De S5 is het eerste Samsung-toestel dat de update ontvangen. Ook de Galaxy Note 4 is waarschijnlijk snel aan de beurt, op de voet gevolgd door andere high-end toestellen als de Galaxy Alpha. Wanneer die toestellen precies een update kunnen verwachten is nog onbekend.

Samsung Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop update screenshot Samsung Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop update screenshot Samsung Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop update screenshot Samsung Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop update screenshot

Nieuw in Android 5.0

Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Het nieuwe Android biedt onder andere notificaties op je vergrendelscherm, verbeterde performance, een langere accuduur, en ondersteuning voor meerdere gebruikers op je toestel. Ook introduceert Google 'Material Design', een nieuwe look voor Android met veel kleuren en platte vlakken. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden