Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Foto's BlackBerry Z20 met touchscreen opgedoken

Door ,

De BlackBerry Z10 krijgt mogelijk binnenkort een opvolger. Foto's van de BlackBerry Z20 zijn online verschenen en tonen BlackBerry's nieuwe toetsenbordloze toestel.

De BlackBerry Z10 was één van de eerste toestellen het met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem, en is inmiddels bijna twee jaar oud. Sindsdien heeft BlackBerry vrijwel geen nieuwe toestellen met enkel een touchscreen uitgebracht, met een focus op QWERTY-smartphones als de BlackBerry Passport en Classic. Met de deze week uitgelekte Z20 lijkt het Canadese bedrijf zich toch weer te richten op telefoons zónder toetsenbord.

BlackBerry Z20 specificaties

Een uitgelekte foto van de Z20 (via N4BB) toont een weinig verrassend ontwerp: rechthoekig, met een groot 5 inch scherm. Waar de Z10 nog afgeronde hoeken had, moet de Z20 het doen met veel rechte lijnen. Qua specificaties lijkt de Z20 echter veel op zijn voorganger. Het toestel heeft een resolutie van 720x1280 pixels, en een 8-megapixelcamera achterop. Er is 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte. De processor is dezelfde Qualcomm Snapdragon S4 die BlackBerry al twee jaar in al zijn toestellen stopt, een 1,5 GHz dual-core. 

BlackBerry Z20

Beschikbaarheid

Volgens de geruchten wordt de BlackBerry Z20 in februari onthuld, met een release niet veel later. Mogelijk wordt het toestel getoond op het Mobile World Congress, een grote telecombeurs die jaarlijks in Barcelona plaats vindt. Een BlackBerry Z20 adviesprijs is onbekend, maar gezien de specificaties verwachten we dat het toestel minder dan 300 euro zal gaan kosten. 

BlackBerry Z20

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden