Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft rolt Lumia Denium update uit

Door ,

Microsoft is begonnen met de uitrol van de Lumia Denim update voor verschillende smartphones van Nokia. De update brengt verschillende features met zich mee, maar gaat vooral de fotokwaliteit van enkele toestellen verbeteren.

Lumia Denim rolt vanaf nu uit in verschillende landen. De update voor Nokia's Lumia-smartphones combineert Windows Phone 8.1 Update 1 met enkele extra features. Nederland is nog niet direct aan de beurt voor de updates. Microsoft geeft geen informatie vrij over welke toestellen en landen wanneer aan de beurt komen. Afhankelijk van welke Lumia je hebt kan het dus nog enkele weken tot maanden duren voor je met Lumia Denim aan de slag kunt.

Op Microsoft's site staat wel een overzicht van de Windows Phones die de update hebben ontvangen. De fabrikant zegt vanaf begin 2015 een bredere uitrol te starten. Als je dus nu nog niet aan de beurt bent is de kans groot dat je in de eerste weken van het nieuwe jaar een update kunt verwachten.

Nokia Lumia 930

Windows Phone 8.1 Update 1 en Lumia Denim

Lumia Denim is de verzamelnaam voor twee verschillende updates. De eerste is Windows Phone 8.1 Update 1, de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem. Deze introduceert de mogelijkheid om mappen toe te voegen aan je homescreen, verbeterde notificaties, en een vernieuwde sms-app.

Daarnaast voegt wat voorheen Nokia was nog wat eigen updates toe, vooral op de camera gericht. De Lumia Camera app is sneller en heeft een verbeterde burstmodus. Nieuwe features als Rich Capture en Moment Capture maken het makkelijk om razendsnel de beste foto's te maken op het juiste moment. Niet alle camerafeatures zullen voor alle Lumia's beschikbaar zijn, maar als je een high-end toestel hebt zul je na het installeren van Lumia Denim waarschijnlijk mooiere foto's maken. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden