Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nieuwe Microsoft Lumia cameratelefoon wordt niet uitgebracht'

Door ,

Een nieuwe Microsoft Lumia met grote camerasensor die de afgelopen weken uitlekte blijkt een geannuleerd toestel te zijn. Microsoft heeft geen plannen om de cameratelefoon op de markt te brengen.

Microsoft was van plan dit najaar een nieuw Windows Phone vlaggenschip uit te brengen, zo meldt The Verge. De smartphone is nu opgedoken op nieuwe foto's, naast de iPhone 6 gelegd. De Windows Phone werd intern de 'Microsoft McLaren' genoemd. In recente geruchten gingen we er vanuit dat het om de Lumia 1030 ging, een opvolger van de Lumia 1020 cameratelefoon. Ook de McLaren beschikt namelijk over een flinke lens achterop.

McLaren specificaties

Volgens The Verge zou de McLaren namelijk dezelfde 20-megapixelcamera hebben als de recent verschenen Lumia 930. Ook de andere hardware was vergelijkbaar: een 5 inch Full HD-scherm, 2 GB werkgeheugen, en de nieuwste versie van Windows Phone 8. Uitstekende hardware, maar in weinig opzichten vernieuwend.

Microsoft McLaren Lumia 1030

Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030 Microsoft McLaren Lumia 1030

De unieke feature zou de toevoeging van Kinect-achtige sensoren zijn waarmee bewegingen van de gebruiker geregistreerd kunnen worden. Speciale camera's voorop het toestel zouden bijvoorbeeld de ogen en handen detecteren waarmee het mogelijk is om het toestel te gebruiken zonder het touchscreen aan te raken.

3D Touch in Windows 10

De Microsoft McLaren gaat in ieder geval niet meer op de markt verschijnen. Het toestel op de foto's is een geannuleerd prototype dat niet meer verder ontwikkeld wordt. Dat betekent echter niet dat de functionaliteit verdwijnt. Microsoft zou enkele '3D Touch' features willen integreren in Windows 10, dat eind januari onthuld gaat worden. Dan volgt ook de introductie van MixView, een nieuwe feature die meer functionaliteit voor je Live Tiles moet bieden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden