Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone 4 en 4S nog altijd populair in Nederland

Door ,

Ruim de helft van alle iPhone-bezitters in Nederland loopt nog rond met een iPhone 4S of zelfs een iPhone 4. Apple's vier jaar oude smartphone is daarmee nog steeds zeer populair. De iPhone 5C lijkt nooit te zijn aangeslagen hier, met een minimaal marktaandeel van 4 procent.

Oude iPhone-modellen zijn nog altijd zeer populair in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Een kwart van alle iPhones die op dit moment actief zijn in Nederland, zijn minstens vier jaar oud. Ook worden deze modellen niet meer ondersteund met nieuwe software door Apple. Apple's 'goedkope' iPhone 5C heeft bovendien teleurstellend verkocht, en is goed voor een marktaandeel van slechts 4%.

De iPhone 3G en 3GS, afkomstig uit respectievelijk 2008 en 2009, zijn gezamenlijk goed voor een marktaandeel van 7 procent. De iPhone 4, die sinds dit jaar niet meer wordt ondersteund door Apple, heeft zelfs een nog forser marktaandeel van 24%. Het toestel wordt nog wel door enkele providers verkocht als prepaidsmartphone. De iPhone 4S, die dit jaar waarschijnlijk voor het laatst wordt ondersteund, heeft een nog forse marktaandeel van 31%. 

Model Marktaandeel
iPhone 3G/3GS 7%
iPhone 4 24%
iPhone 4S 31%
iPhone 5 18%
iPhone 5C 4%
iPhone 5S 15%
iPhone 6/6 Plus 1%

De nieuwere iPhones lijken nog maar langzaam opgepikt te worden door Nederlandse consumenten. De iPhone 5 en 5S hebben samen een marktaandeel van iets meer dan 30 procent. Het onderzoek behandelt de marktaandelen van het derde kwartaal van 2014, waardoor de iPhone 6 en 6 Plus nog maar net te koop waren in Nederland. Beide toestellen zijn dan ook maar goed voor een marktaandeel van 1 procent. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden