Vergelijk 3.067.859 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft: '50 miljoen Lumia activaties in drie jaar'

Door ,

De afgelopen drie jaar zijn er ruim vijftig miljoen Nokia Lumia smartphones geactiveerd, zo heeft Microsoft laten weten. Ook het aantal apps in de Windows Phone Store groeit nog flink door.

Er zijn wereldwijd vijftig miljoen Lumia's geactiveerd in de afgelopen drie jaar, zo meldt WMPowerUser, dat de informatie te horen kreeg op een evenement van Microsoft. De Lumia's, die voorheen door Nokia en nu door Microsoft worden geproduceerd, zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de Windows Phone verkopen. Of alle vijftig miljoen Lumia's nog altijd actief zijn is onbekend, al zullen vooral de oudere modellen inmiddels waarschijnlijk vervangen zijn.

Geleverd vs. geactiveerd

Het aantal geactiveerde Lumia's ligt daarmee wel een stuk lager dan het aantal geleverde Lumia's, zo merkt Tweakers op. In de kwartaalcijfers van Nokia en Microsoft valt namelijk te lezen dat de fabrikant sinds 2011 zo'n 67 miljoen Lumia's heeft geproduceerd en geleverd. Er zit wel vaker een verschil tussen het aantal smartphones dat geleverd en verkocht wordt, maar dit verschil is groter dan we doorgaans zien.

Uit eerdere cijfers bleek al dat ongeveer 90% van alle verkochte Windows Phone-toestellen een Lumia is. Andere fabrikanten als HTC, Samsung en Huawei hebben in het verleden wel eens een Windows Phone uitgebracht, maar die toestellen hebben dus geen grote impact gemaakt. Wereldwijd zijn er dus zo rond de 50 tot 60 miljoen smartphones met Windows Phone 7 of 8 in omloop.

Nokia Lumia 530

De Nokia Lumia 530

Groei Windows Phone Store

Microsoft maakte ook bekend dat er inmiddels ruim 320.000 apps verkrijgbaar zijn in de Windows Phone Store. In augustus waren er 'slechts' 300.000 apps voor Windows Phone 8, dus Microsoft's besturingssysteem groeit nog altijd in populariteit onder ontwikkelaars. Concurreren Android en iOS hebben ieder echter meer dan een miljoen apps, dus Microsoft heeft nog genoeg ruimte om te groeien.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden