Vergelijk 2.474.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alle Lumia's met WP8 krijgen Windows 10, belooft Microsoft

Door ,

Microsoft heeft bij monde van het officiële Lumia-twitteraccount laten weten dat alle Lumia's met Windows Phone 8 een update krijgen. Naar Windows 10 welteverstaan. Zonder uitzonderingen.

Soms is het alleen maar nodig de juiste vraag te stellen. Het officiële Lumia-twitteraccount liet weten dat alle huidige Lumia's die uitgerust zijn met Windows Phone 8, een update naar Windows 10 zullen krijgen. Dat als antwoord op de vraag van een gebruiker of hij met een gerust hart een Nokia Lumia 930 kon bestellen. Veel gebruikers waren teleurgesteld dat veel Windows Phone 7.8 toestellen destijds geen update kregen, maar Microsoft lijkt nu een geheel ander plan te hebben. Nu krijgen alle toestellen met Windows Phone 8 een update. Naar Windows 10.

Een platform, een product

Het is geen geheim dat Microsoft een einde wil maken aan de scheiding tussen Windows Phone en de normale Windows. Dat betekent dat je telefoon voortaan hetzelfde besturingssysteem kan draaien als je laptop, je tablet en je desktop. De belofte wordt overigens later nog expliciet herhaald:

(...) There will be Windows 10 upgrades for all Lumia Windows Phone 8 devices :) And we will release new Windows 10 models in the future!

Lumia-bezitters kunnen dus gerust ademhalen, wetende dat de update er in ieder geval aankomt. Er zijn echter ook sceptici die terecht wijzen op het verleden, waar Microsoft ervoor koos een hele trits Windows Phone 7.8 modellen niet te updaten naar Windows 8. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de overgang tussen 7.8 en 8 softwaretechnisch een stuk ingewikkelder zal zijn geweest dan de overgang tussen 8 en 10. Het zal dus voor Microsoft vergeleken met vorige keer een stuk minder werk zijn om Windows 10 uit te rollen naar Windows Phone 8-toestellen. Je kunt dus met een gerust hart een Nokia Lumia 830 of 930 kopen, want die update loop je niet mis.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden