Vergelijk 3.498.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste Archos Windows Phone nu in Nederland verkrijgbaar

Door ,

De Archos 40 Cesium is vanaf nu verkrijgbaar bij Nederlandse winkels. Het is de eerste Windows Phone van de Franse fabrikant, die vooral bekend is voor zijn goedkope Android-tablets.

Met de Archos 40 Cesium hoopt de Franse fabrikant succes te behalen met Windows Phone, nadat het bedrijf de laatste jaren relatief succesvol is geweest met goedkope Android-smartphones en -tablets. Archos is één van de weinige bedrijven met een recent Windows Phone-toestel. Sterker nog: in 2014 zijn er een dozijn Windows Phones verschenen, maar op deze Archos na werden ze allemaal door Nokia of Microsoft zelf ontwikkeld.

Je krijgt bij de 40 Cesium drie gratis covers in het zwart, geel en blauw, zodat je zelf de kleur van je toestel kunt kiezen.

Archos 40 Cesium

Archos 40 Cesium specificaties

De Archos 40 Cesium heeft geen al te spannende specificaties. Het toestel lijkt in veel opzichten op de Nokia Lumia 530, en heeft vergelijkbare hardware. Beide Windows Phones hebben een 4 inch scherm, dezelfde Qualcomm processor, en een wat krappe 4 GB aan opslagruimte. De belangrijkste 40 Cesium specificaties op een rijtje:

  • 4 inch TFT-scherm met resolutie van 480x800
  • 1,2 GHz quad-core processor, 512 MB werkgeheugen
  • 4 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Loopt op Windows Phone 8.1
  • 5-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
  • Ondersteunt dual-sim

Een welkome extra is dat de 40 Cesium dual-sim ondersteuning biedt. Het toestel heeft ruimte voor twee simkaarten, zodat je op twee nummers tegelijk bereikbaar kunt zijn. Als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor werk en thuis kan dat handig zijn. Dual-sim Windows Phones zijn er nog maar nauwelijks. De 40 Cesium is zowat de goedkoopste Windows Phone die je op dit moment kunt krijgen, en ook nog een van de voordelige smartphones met dual-sim.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden