Vergelijk 3.222.808 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt Galaxy S5 Mini Duos naar Nederland

Door ,

De Samsung Galaxy S5 Mini Duos is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. De S5 Mini Duos is net als zijn grote broer voorzien van vingerafdrukscanner en een waterdichte behuizing.

De gewone Samsung Galaxy S5 Mini is al enkele maanden in Nederland te koop, maar vanaf deze week kun je ook de S5 Mini Duos vinden bij verschillende webwinkels. Beide toestellen hebben ongeveer dezelfde specificaties, al ontbreekt bij de Duos-variant de 4G-ondersteuning. Daar krijg je dus wel de dual-sim ondersteuning voor terug. Jammer, want dual-sim smartphones mét 4G zijn nog niet of nauwelijks verkrijgbaar in Nederland.

De Galaxy S5 Mini Duos is verkrijgbaar in het zwart, wit, goud en blauw. Het toestel is een paar tientjes duruder dan de gewone S5 Mini.

Samsung Galaxy S5 mini black

Samsung Galaxy S5 Mini specificaties

Samsung heeft de Galaxy S5 Mini Duos voorzien van goede hardware die niet al te denderend is. Het toestel is met zijn 4,5 inch scherm een stuk compacter dan de standaard Galaxy S5, maar de resolutie ligt met 720x1280 pixels ook iets lager. Achterop zit een 8-megapixelcamera, en de 1,2 GHz quad-core processor is vergezeld van 1,5 GB werkgeheugen. De 8 GB opslagruimte kan uitgebreid worden met microSD-kaarten.

Wel mooi meegenomen is dat de S5 Mini Duos veel van dezelfde unieke features als zijn grote broer heeft. Dat betekent onder andere een hartslagmeter achterop het toestel, en een vingerafdrukscanner voorop om snel je toestel kunnen ontgrendelen. Ook is de S5 Mini Duos IP-67 gecertificeerd, wat betekent dat het stof- en waterdicht is. Zo kun je zorgeloos je Android-smartphone gebruiken onder de douche, in de regen of op de WC.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden