Vergelijk 2.623.989 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile verliest nog steeds klanten

Door ,

T-Mobile heeft vandaag zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het bedrijf heeft een stuk minder klanten dan vorig kwartaal, maar maakt nog steeds winst. Het grootste deel van de omzet is echter wel verschoven naar databundels.

Het gaat eigenlijk best goed met T-Mobile Nederland. Het bedrijf heeft dan wel te kampen met een omzetdaling, het maakte tegelijkertijd meer winst dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toch verliest het bedrijf opnieuw klanten. De daling is al enige tijd gaande, maar was ditmaal forser. Vorig kwartaal had het bedrijf nog 4.5 miljoen klanten, nu zijn dat er nog maar 3.96 miljoen. Het overgrote deel daarvan zijn prepaid-klanten.

Het aantal klanten met een abonnement (post-paid dus) daalde slechts met 0.3 procent. Niet alleen het wegvallen van prepaidklanten heeft zijn invloed op deze statistieken. Ook de verzelfstandelijking van Simpel heeft ervoor gezorgd dat T-Mobile een stuk minder klanten heeft dit kwartaal.

Meer data, minder minuten

Het is voor het eerst dat T-Mobile in een kwartaal meer omzet haalt uit databundels dan uit belminuten en sms-verkeer. Het percentage van de omzet dat verantwoordelijk was voor databundels steeg de afgelopen jaren al gestaag. Begin 2013 was 40 procent van de omzet verkregen via databundels. De opkomst van WhatsApp en andere online messagingdiensten sloegen een gat in de sms-omzet, maar het lijkt er nu op dat data ook concurreert met belminuten.

T-Mobile zelf is blij met het resultaat. In het persbericht dat T-Mobile vandaag de deur uitstuurde is ook een verklaring van CEO Mark Klein opgenomen, die en passant nog even een lans breekt voor hun 'dichtvertakte netwerk':

In lijn met de markt neemt de omzet af, maar we weten opnieuw beter te presteren dan de markt. We laten zeer goede winstcijfers zien en blijven verder investeren in ons netwerk, onze proposities en onze service. Door ons dichtvertakte netwerk zijn onze klanten nu al in staat om snelheden tot 120Mbps te halen. Op dit moment bieden we de grootste (10GB) databundel en de hoogste maximale snelheid tegen de laagste prijs.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden