Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S4 krijgt Android 5.0 Lollipop update'

Door ,

Niet alleen de Samsung Galaxy S5 maar ook Samsung's vorige vlaggenschip zal worden bijgewerkt naar Android 5.0 Lollipop. We moeten wel nog even wachten op de update: hij zal pas begin 2015 beschikbaar zijn.

De Samsung Galaxy S4 krijgt een Android 5.0 Lolipop update, zo meldt het doorgaans betrouwbare SamMobile. Dat is de vierde grote update voor de Galaxy S4, die begin 2013 verscheen. Het toestel werd gelanceerd met Android 4.2 Jelly Bean, en is sindsdien ook al bijgewerkt naar 4.3 Jelly Bean en 4.4 KitKat. De update zou vanaf begin 2015 uitgerold gaan worden.

Nieuw in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 is een grote update voor Google's mobiele besturingssysteem. Veel meegeleverde apps worden voorzien van een nieuw design, en er zijn nieuwe features zoals notificaties op je vergrendelscherm. Samsung voegt zelf ook nieuwe functionaliteit toe met de update, waaronder een verbeterde helderheidsslider en nieuwe interfaces voor onder andere de Gallerij-, Muziek- en Klok-apps. 

Samsung's Android 5.0 updates

De Galaxy S4 is niet de enige Samsung-smartphone die wordt bijgewerkt naar Android 5.0. De Koreaanse fabrikant liet eerder al weten dat de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 updates zullen ontvangen, dat laatste toestel mogelijk al eind dit jaar. Ook de Galaxy Alpha, Galaxy Note 3 en andere recente high-end Samsung-smartphones kunnen waarschijnlijk een update verwachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden