Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft Lumia nieuwe naam voor Nokia's Windows Phones'

Door ,

De Nokia-naam gaat definitief verdwijnen van mobiele telefoons. Toekomstige Windows Phones zullen worden uitgebracht als Microsoft Lumia-toestellen, waarbij de Nokia-naam komt te vervallen.

Alle verwijzingen naar 'Nokia Lumia' zullen de komende weken vervangen worden door 'Microsoft Lumia', zo heeft de fabrikant bevestigd aan The Verge. Nokia's naam is nu al nauwelijks terug te vinden in reclamespotjes en websites voor Lumia-toestellen, maar voor het einde van het jaar moeten vrijwel alle online kanalen van Nokia hernoemd zijn naar Microsoft Lumia.

De Nokia-naam is vooralsnog wel op Windows Phones van Microsoft terug te vinden. Onlangs aangekondigd toestellen als de Lumia 830 en Lumia 735 hebben nog een prominent Nokia-logo voorop en achterop het toestel. Het is onbekend wanneer Microsoft volledig van de Nokia-naam afstapt, maar het lijkt steeds aannemelijker dat de nieuwe lichting Lumia's de laatste Nokia's ooit kunnen zijn.

Microsoft's overname

Microsoft maakte vorig jaar Nokia's mobiele divisie over te nemen. Sindsdien is die divisie afgeslankt: eerder dit jaar maakte Microsoft al bekend 12.000 voormalige Nokia-medewerkers te ontslaan. Al bij de overname werd duidelijk dat Microsoft de Nokia-naam niet eeuwig zou blijven gebruiken voor smartphones, en nu lijkt het er dus op dat de naam uitgefaseerd gaat worden.

Dat betekent overigens niet dat Nokia helemaal niet meer bestaat: de overige divisies van het bedrijf, die zich bezig houden met onder andere navigatie-apps en netwerkinfrastructuur, werden niet overgenomen door Microsoft en blijven zelfstandig bestaan. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden