Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone 6 en 6 Plus iOS 8.1 update beschikbaar

Door ,

Apple is gisteren begonnen met de uitrol van iOS 8.1 voor de iPhone 6, 6 Plus en oudere iPhones. De update introduceert onder andere Apple Pay en uitgebreidere ondersteuning van Continuity.

Heb je een iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5 of iPhone 4S, dan kun je vanaf nu iOS 8.1 downloaden. De update is sinds vannacht beschikbaart en is een paar honderd MB groot. Je kunt de update over-the-air via de iPhone zelf downloaden, maar mocht je daarvoor niet genoeg opslagruimte hebben dan is het ook mogelijk via iTunes op je computer te downloaden. 

Apple Pay

De grootste nieuwe feature van iOS 8.1 is Apple Pay, Apple's nieuwe mobiele betaalsysteem. Daarmee kun je je creditcard koppelen aan je iPhone en vervolgens deze tegen een kassa houden om te betalen. Apple Pay is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar, al zijn er wel plannen om het ook hier uit te rollen.

Apple iPhone 5s iOS 8 features

Continuity & HealthKit

Ook breidt Apple de functionaliteit van Continuity uit, waarmee je je iOS-apparaat kunt laten samenwerken met je Mac. Zo kun je bijvoorbeeld nu een sms'je versturen vanaf je Macbook, of een hotspot voor je iPhone activeren op je Mac. Daarnaast is de camera roll nu terug in de Foto-app, en Apple introduceert de iCloud-fotobibliotheek.

Tot slot zijn er nog een aantal kleine features toegevoegd. Zo kunnen apps die je aan HealthKit koppelt nu je gegevens verzamelen op de achtergrond (als ze daar toestemming voor hebben), en je kunt togglen tussen een 2G-, 3G- of 4G-netwerk. Vanzelfsprekend zijn er ook verschillende kleine bugs en andere verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden