Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Android Lollipop naar gehele Xperia Z-lijn

Door ,

Sinds we weten dat Android L voor Lollipop staat, schieten de update-beloftes van telefoonbouwers als paddestoelen uit de grond. Ditmaal Sony, die plechtig zweert alle premium Xperia Z-modellen van de update te voorzien.

Sony pakt groots uit nu Android Lollipop eindelijk uitgerold gaat worden. Het Japanse bedrijf gaat alle toestellen uti de Xperia Z-lijn voorzien van de nieuwste Android-versie. Benieuwd of jouw toestel daar ook tussen zit? Hieronder een lijst met alle toestellen die Sony in haar aankondiging noemt:

De belofte dat 'alle premium Xperia Z-modellen' de update krijgen, is dus wel gerechtvaardigd. In het verleden kwamen updates overigens wel na enige tijd pas beschikbaar, maar Sony belooft nu beterschap. Het zal beginnen met de Google Play-edities, maar begin 2015 zijn als eerste de Xperia Z3 (Compact) en Xperia Z2 aan de beurt. Daarna zullen de andere, oudere toestellen volgen.

Xperia Z3 and Z3 Compact

De Xperia Z3 en Z3 Compact

Nieuwe Timescape?

Uit de aankondiging van Sony wordt niet duidelijk of de eigen software, genaamd Timescape UI, ook een update krijgt. Sony rept er met geen woord over, maar het bedrijf zal ongetwijfeld de nieuwe versie van Timescape al in ontwikkeling hebben. Wellicht dat die pas geïntroduceerd zal worden met de Xperia Z4. Hoe dan ook, we zijn benieuwd hoe Android 5 Lollipop eruit gaat zien op de Sony-toestellen, met of zonder nieuwe skin. Mochten er specifieke data opduiken waarop de updates worden uitgerold, hoor je dat uiteraard zo snel mogelijk.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden