Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto G krijgt Android 5.0 Lollipop update

Door ,

De Moto G, Moto X, Moto E en andere recente Motorola-smartphones zullen allemaal een update naar Android 5.0 Lollipop gaan krijgen. Niet alleen de onlangs verschenen nieuwe modellen, maar ook de versies van vorig jaar.

Vrijwel alle recente Motorola-smartphones kunnen binnenkort een update naar Android 5.0 Lollipop verwachten, zo heeft de fabrikant vannacht bekend gemaakt. Een update naar de nieuwe versie van Android zal binnenkort beschikbaar zijn voor onder andere de Moto G (2014) en de Moto X (2014). Ook de oudere modellen, zoals de eerste Moto G en Moto X, de Moto G 4G, en zelfs de goedkope Moto E worden bijgewerkt. 

Beschikbaarheid

Motorola heeft nog geen details bekend gemaakt over wanneer de update precies uitgerold gaat worden. "We zijn nog bezig met het uitwerken van de details rond de update en moeten daarover ook overleggen met onze partners," aldus Motorola, waarbij waarschijnlijk verwezen wordt naar providers die de update moeten goedkeuren voor een uitrol. Eerdere grote Android-updates verschenen vaak binnen een maand of twee voor Motorola's smartphones, dus vermoedelijk hoeven we niet al te lang te wachten.

Motorola Android 5.0 Lollipop update

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Android is grondig vernieuwd door Google. Niet alleen is het design flink aangepast en vernieuwd, ook aan de achterkant is er veel gedaan om Android voor ontwikkelaars nog flexibeler te maken. Daarnaast zijn er nieuwe features zoals notificaties op je vergrendelscherm, verbeterde beveiling, en een power saving modus. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden