Vergelijk 3.443.848 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG F60 aangekondigd, nieuwe Moto G-concurrent?

Door ,

De LG F60 is een nieuw budgettoestel van LG dat vandaag is aangekondigd. Het beschikt over 4G én 8GB intern geheugen. De adviesprijs bedraagt 179 euro en het toestel komt volgende week al op de markt.

Zonder al teveel bombarie heeft LG vandaag middels een persbericht de LG F60 aangekondigd. Het toestel komt al snel op de markt en lijkt een interessant toestel te worden voor de budget-markt. Het toestel is uitgerust met een 1.2 Ghz quad-core processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder beschikt het kleine broertje van de LG F70 over een 4.5 inch groot scherm, met daaronder een 2100 mAh sterke batterij. Interessant is dat het toestel 4G ondersteunt, dat zie je niet vaak in deze prijsklasse. Er komen twee versies, een met 4GB en een met 8GB intern geheugen. We hopen van harte dat LG ervoor kiest de 8GB-variant in Nederland uit te brengen. We hebben al genoeg telefoons met enigszins beperkt opslaggeheugen in het budgetsegment.

LG F60

De concurrentie is stevig

Het budgetsegment is geen rustig vaarwater. Veel toestellen concurreren met elkaar om de gunst van de consument. De laatste tijd leek die strijd gewonnen te worden door de Motorola Moto G. Dat toestel bood alles wat de concurrentie ook bood, maar dan met een belangrijk verschil: het toestel had als enige toestel van rond de 150 euro meer dan 4GB intern geheugen. Dat LG nu ook met een toestel komt dat je niet helemaal leeg hoeft te halen op het moment dat je een update wil installeren, is een belangrijke stap. Motorola is echter ook met een nieuwe Moto G gekomen, die de consumenten wederom moet gaan verleiden.

Op papier is de LG F60 heel geschikt om die concurrentieslag te gaan winnen. Het krijgt niet alleen prima specificaties mee, het is ook nog voorzien van allerlei interessante software die je ook terugvindt op de topmodellen zoals de LG G3. Denk daarbij aan de mogelijkheid om je telefoon te ontgrendelen met een Knock Code, of de bijzonder simpele camera-interface. De camera is met 5 megapixel niet heel indrukwekkend, maar dat de telefoon 4G ondersteunt is dat juist weer wel. We zijn heel benieuwd. Het toestel moet komende week op de Nederlandse markt verschijnen. Het krijgt de interessante en bovenal lage adviesprijs van 179 euro mee.

LG F60 LG F60 achterkant LG F60 LG F60 achterkant wit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden