Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S5 en Galaxy Note 4 krijgen Android L al in november

Door ,

Opmerkelijk nieuws lekte vandaag uit: Samsung heeft de Android L-update in de planning staan voor eind november. Wanneer de update voor bijvoorbeeld Nexus-toestellen uitkomt is nog niet bekend. Samsung wil duidelijk haast maken met de update.

Volgens het doorgaans welingelichte SamMobile heeft Samsung in de updateschema's voor de Galaxy S5 en de Note 4 eind november/begin december als richtdatum gezet. Op dat moment moet de Android L-update naar de toestellen worden uitgerold. Dat is opmerkelijk, want het is nog niet eens duidelijk wanneer Google Android L zal gaan uitrollen voor de Nexus-lijn. Samsung heeft echter nu intern op de planning staan dat de updates eind november danwel begin december worden uitgerold.

Android L: grote verbetering

Het is logisch dat Samsung haast wil maken met het uitrollen van de updates. Niet alleen hou je daar de miljoenen klanten tevreden die een Galaxy S5 hebben gekocht, Android L is ook een relevante update. Zo biedt het nieuwe besturingssysteem ondersteuning voor 64bit-processors en de mogelijkheid om notificaties op het lockscreen te laten zien. Ook werd recent bekend dat Google in Android L alle gegevens op de telefoon standaard gaat versleutelen.

De vraag is natuurlijk of Samsung zich aan dit strakke tijdsschema kan houden. In het verleden kwam het nogal eens voor dat fabrikanten updates beloofden, die maar niet kwamen. Het zal echter Samsung er alles aan gelegen zijn de updates zo snel mogelijk uit te brengen. Niet alleen de Nexus-toestellen krijgen namelijk een snelle update, ook de toestellen van Motorola zijn er altijd vroeg bij. Uit concurrentieoogpunt zal Samsung dan ook geen al te laks updateschema aan gaan houden. We zijn benieuwd. Het zal bezitters van een Samsung Galaxy S5 en mensen die een Samsung Galaxy Note 4 hebben gepreorderd in ieder geval geruststellen dat Samsung er alles aan doet de updates zo snel mogelijk uit te rollen.

Galaxy Note 4

De Note 4 krijgt snel na zijn release Android L.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden