Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z Android 4.4.4 update rolt uit

Door , - 17 reacties

Goed nieuws voor bezitters van de Sony Xperia Z: een update naar de nieuwste versie van Android rolt vanaf deze week uit. Android 4.4.4 KitKat voor de Xperia Z brengt vooral kleine verbeteringen met zich mee.

De Sony Xperia Z update naar Android 4.4.4 KitKat heeft een versienummer van 10.5.1.A.0.283, en zou vanaf vandaag uitgerold moeten worden. Mocht je de update nog niet kunnen downloaden op jouw Xperia Z, dan kan het nog even duren voordat je toestel aan de beurt is. Zodra je de Xperia Z kunt updaten krijg je daarover automatisch een notificatie. Ook voor de Xperia ZR zou een update klaar moeten staan.

Xperia Z batterijproblemen oplossing?

Een update naar Android 4.4.2 verscheen in mei, en zorgde voor veel Xperia Z batterijproblemen. De nieuwe update biedt kleine verbeteringen, en lost hopelijk de problemen op. Volgens Sony's changelog biedt de update verbeterd batterijgebruik in applicaties op de achtergrond, verbeterde stabiliteit van de mail-app, en algemene upgrades voor de MMS, Kalender, WiFi, Contacten en andere apps.

Sony Xperia Z

Xperia Z Android L update

Android 4.4.4 is vooralsnog de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Wel onthulde Google eerder deze zomer een 'developer preview' Android L. De definitieve versie daarvan, die waarschijnlijk Android 5.0 Lollipop gaat heten, zou vanaf oktober beschikbaar moeten zijn voor fabrikanten. Of er een Sony Xperia Z Android L update verschijnt is nog onduidelijk, al is het wel onwaarschijnlijk. Het toestel is dit najaar al bijna twee jaar oud, en heeft al drie grote updates gehad.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden