Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung touchscreen al 50 miljoen keer verkocht

Door ,

De Samsung 'full touchscreen'-toestellen vliegen dit jaar als warme broodjes over de toonbank. Het Koreaanse concern maakt vandaag de verkoop van zijn 50 miljoenste touchscreen bekend.

Van deze 50 miljoen verkochte toestellen zijn er alleen in 2009 al 40 miljoen verkocht. In 2008 was het full-touch model nog goed voor 5 procent van de totale telefoonomzet van Samsung, in 2009 wordt de 20 procent al aangetikt. Deze razendsnelle stijging is te verklaren uit het feit dat de touchscreen-toestellen niet meer alleen worden gebruikt door electronicafanaten. Ze vinden inmiddels ook gretig aftrek bij de 'normale' consument.

Samsung Logo

Samsung speelt hier op in door telefoons af te leveren, die bij verschillende levensstijlen passen. Voor ieder wat wils, zou je kunnen zeggen. The Star (S5230), een krachtige multimediatelefoon, geïntroduceerd in mei van dit jaar, groeide uit tot het snelst verkopende Samsung-model. In het afgelopen halfjaar werden hier maarliefst 10 miljoen toestellen van verkocht. Andere populaire modellen zijn de Touchwiz F480, met 8 miljoen verkochte toestellen sinds mei 2008 en de Corby (S3650), een op jongeren gericht model, die al 3 miljoen keer over de toonbank ging sinds hij afgelopen september op de markt kwam.

De regio met de meeste verkopen is Europa met 19 miljoen toestellen, gevolgd door de Verenigde Staten (6,3 miljoen), China (3,4 miljoen) en Zuid-Korea (3 miljoen).

Bron: Korean Newswire

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden