Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone 6 heeft NFC van NXP voor mobiel betalen'

Door ,

De iPhone 6 krijgt mogelijk NFC-chips van de Nederlandse chipmaker NXP. Met NFC zou het onder andere mogelijk zijn om mobiel te betalen met de nieuwe iPhone.

De iPhone 6 gaat NFC gebruiken om mobiel betalen mogelijk te maken, zo meldt Wired. Apple zou aan een eigen platform werken voor mobiele betalingen om daarmee de concurrentie met diensten als Google Wallet aan te gaan. Door je creditcard of betaalrekening te koppelen aan je iPhone kun je dan gemakkelijk kleine betalingen uitvoeren in bijvoorbeeld de supermarkt of horeca.

Al sinds 2009 duiken er geruchten op dat er een iPhone met NFC in ontwikkeling is. De Nederlandse chipmaker NXP zou die tests uitgevoerd hebben in opdracht van Apple. Volgens de Financial Times wordt ook de NFC-chip in de iPhone 6 ontwikkeld door NXP. Het Nederlandse bedrijf geeft geen reactie op die geruchten.

NFC in smartphones

NFC-technologie is al jaren terug te vinden in Android-smartphones. Apps als Paypal en Square bieden al de mogelijkheid om met een NFC-smartphone overal te betalen. Ook wordt de technologie gebruikt om connecties te maken met andere apparaten. Heb je bijvoorbeeld een speaker met NFC, dan hoef je je telefoon er enkel kort tegen aan te tikken om direct verbinding te maken.

iPhone 6 onthulling

Apple's iPhone 6 wordt waarschijnlijk over anderhalve week onthuld, op 9 september. De nieuwe iPhone krijgt een groter scherm van 4,7 inch, zo blijkt uit verschillende uitgelekte foto's. Ook zou de iPhone 6 een aangepast en platter design hebben. Een iPhone 6 releasedatum is nog onbekend, al is het aannemelijk dat het toestel eind september of begin oktober in de winkels komt te liggen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden